cacao ceremonie

Cacao voor Jou

Wil jij de liefdevolle kracht van cacao  tijdens een live event bijwonen?
Een individuele sessie, afgestemd op jou, ervaren? 
Of liever met vrienden een cacao cirkel op maat laten verzorgen?
Alles is mogelijk, afgestemd van hart tot hart!
Neem gerust contact op!

Een cacao cermonie


Wil je een unieke cacao ceremonie-ervaring beleven? 🍫✨
Dan ben je  van ❤️-te welkom

Stap binnen in de warme en gastvrije omgeving, in de praktijk bij Esther. 
Hier kun je jezelf onderdompelen in de rustgevende en verkwikkende kracht van deze eeuwenoude ceremonie.

De cacao ceremonie biedt een moment van ontspanning en verbinding, waarbij je de kans krijgt om diep in jezelf te duiken en je innerlijke rust te omarmen.

Laat de zorgen van de dag van je afglijden terwijl je geniet van de rijke, romige smaak van cacao en jezelf opent voor het moment.

Of je nu alleen komt of met vrienden, Esther zal je begeleiden door dit betoverende ritueel, waarbij je wordt uitgenodigd om intenties te stellen, inzichten te ontvangen, onstpannen en te genieten van de warmte van samenzijn.

Dus waar wacht je nog op?
Stap binnen en ontdek de rustgevende kracht van een cacao ceremonie. Je verdient het! ✨

#CacaoCeremonie #VerbindingEnOntspanning

Voor meer informatie neem gerust contact op!

Lieve groetjes,
Esther ❤️✨🍫

Wil jij een 1-op-1 sessie, of een cacao ceremonie bijwonen/organiseren (live/online)?

Contact me gerust 🍫
Je bent van ❤️-te welkom!

Tarief Cacao 1- op- 1 sessie:
90 min. €95 

Tarief Cacao ceremonie op maat:

Voor deze privé cacao ceremonie aan huis maken we een prijs op maat, inclusief BTW, cacao en kilometervergoeding vanaf Baarle-Nassau.

Mail, app of bel voor de mogelijkheden!

Uitgebreide informatie over Cacao 

De latijnse naam voor de cacaoboom is Theobroma cacao. Theo betekent "God" en Broma "spijze of voedsel". Cacoa wordt vanuit de oudheid  (Maya's) gezien als spijze/voedsel van de Goden. 

Cacao kennen we allemaal als de grondstof van chocolade. Toch zit er een groot verschil in de chocolade die we van de supermarkt kennen en de ceremoniele cacoa die gebruikt wordt.

Verschil ceremoniële cacao & chocolade


De ceremoniële cacao waarme we werken is afkomstig van een biologische boerencoöperatie, waar men duurzaam, natuurlijk en biologisch te werk gaat. De bonen zijn van hoge kwaliteit, wat nodig is, omdat er niets wordt toegevoegd aan ceremoniële cacao. De cacao blijft in tact.
De bonen worden op lage tempreatuur geroosterd. Daardoor blijven de voedingsstoffen en gezondheidsvoordelen van cacoa in tact. De ceremoniële Cacao die gebruikt wordt is 100% traceerbare cacao. Zo weten we precies waar de cacao vandaan komt.


De chocolade die in de massa chocolade industrie wordt gebruikt is bulk cacao, wat betekent dat de cacao afkomstig is van verschillende plantages. De cacao wordt gemixt in een container om een homogene smaak te genereren. Dat is nodig, want elke cacao heeft een andere smaak.
 

De cacaobonen zijn van mindere kwaliteit. De vetten van de boon worden uit de vaste stoffen getrokken. *De cacaomassa wordt gescheiden van de cacaoboter en uiteindelijk weer samengebracht. De massa (35% voor pure chocolade en 25 % voor melkchocolade) wordt aangevuld met suiker, melkpoeder, sojalecithine, aroma's, cacaoboter. Door de toevoegingen brengt men de chocolade op homogene smaak, daardoor is de kwaliteit van de boon niet de hoogste prioriteit bij de grote chocolademerken.

Vrijwel alle chocolade in de supermarkt is gemaakt met cacao die bij hoge temperaturen is verwerkt. Het effect van het verhitten van de cacao in hoge tempereaturen is dat de moleculaire structuur verandert, waardoor de algehele voedingswaarde wordt verlaagd en de gezondheidsvoordelen van cacoa verloren gaan.

*Door het fijnmalen van de gebrande cacao komt het vet wat in de boon zit vrij, waardoor er een vloeibare substantie overblijft. Dit noemt men cacaomassa. Deze cacaomassa kan gebruikt worden als een onderdeel van chocoladebereiding. Van cacaomassa worden ook andere producten gemaakt zoals cacaoboter en cacaopoeder.

Voordelen cacao

Cacao zit vol met heilzame ingrediënten, zoals magnesium en antioxidanten en verschillende liefdeschemicaliën – die de spieren en de weefsels ontspannen, de bloedstroom verhogen, de bloeddruk verlagen en de hoeveelheid zuurstof in het lichaam verhogen. 

Wil je uitgebreidere informatie over de voordelen van cacao? klik dan hier.

Contra Indicaties 

Omdat cacao zo mild is kan het door bijna iedereen gebruikt worden. Bij de Maya’s deden ook kinderen mee aan de ceremonies. Er zijn contra-indicaties aanwezig, mocht je hiermee te maken hebben  dient jou cacao aangepast te worden. Geed dit dat even aan mij door bij opgave.

• Zwangerschap en borstvoeding
De stimulerende werking van theobromine in cacao lijkt sterk op die van cafeïne. Het wordt aangeraden om maximaal de helft van de hoeveelheid cacao te drinken.

• Antidepressiva
Als de antidepressiva op basis van MAO-remmers zijn, wordt geadviseerd een kleine hoeveelheid cacao in te nemen. Dit komt omdat de tyramide in cacao gecontra-indiceerd is met MAO-remmers. Onderzoek heeft nog niet aangetoond wat er zal gebeuren als mensen op SSRI's gebaseerde antidepressiva en cacao nemen. Wij adviseren dus om gewoon met lage doseringen te beginnen.

• Hoge bloeddruk (bij gebruik van bloedverlagende medicijnen) – drink slechts een halve kop – anders wordt de bloeddruk te laag.

• Hart problemen
De theobromine in cacao verhoogt de hartslag en verlaagt de bloeddruk.

Wil jij een 1-op-1 sessie, of een cacao ceremonie bijwonen/organiseren (live/online)?

Contact me gerust 🍫
Je bent van ❤️-te welkom!